Je fiets, een onmisbaar onderdeel uit je leven. Werk, plezier en boodschappen. Je hebt hem elke dag nodig. Dus zorg je dat die goed onderhouden blijft. Op deze pagina leggen we uit wat een onderhoudsbeurt is, en waarom je dat geld bespaart.
Wat is een onderhoudsbeurt?
Bij een onderhoudsbeurt lopen we de belangrijkste onderdelen van je fiets even na.
- Bandenspanning: Banden met de juiste spanning zorgen voor minder kans op lekke banden én minder slijtage.
- Spaakspanning: Losse spaken kunnen leiden tot een slag in het wiel.
- Ketting: Een schone, goed gesmeerde ketting vermindert slijtage. We spannen hem, zodat jij geen zwarte vingers meer krijgt.
- Remmen: Goed werkende remmen zijn belangrijk voor jouw veiligheid. We controleren de remblokjes, kabels en afstelling, zodat je op tijd stilstaat.
- Versnellingen: Super irritant, als je versnellingen overslaan. Ook slecht voor je binnenwerk. Dus stellen wij ze goed voor je af.
Wordt er nog meer gecontroleerd?
Dit is misschien wel een reden om géén onderhoud te laten doen. Ik kwam voor mijn voorlicht, maar mijn hele spatbord, zadel en trappers zijn vervangen… Wij zullen niet zomaar een reparatie uitvoeren, we nemen altijd eerst even contact met je op. Maar het is wel belangrijk om op tijd in te grijpen. Bij een onderhoudsbeurt checken we ook even de boutjes op je spatbord. Zitten deze los of zijn ze verroest. Ja, dan is nu vervangen een stuk goedkoper dan straks het hele spatbord vervangen.
Kom langs en wij checken je fiets
Overtuigd? Breng je fiets dan langs voor een onderhoudsbeurt bij EasyFiets. Hierna is het alsof het altijd wind mee is en zijn die kleine irritante problemen verholpen. Een onderhoudsbeurt is meestal binnen een dag klaar. En we hebben altijd een leenfiets voor je.
- Banden
- Wielen
- Ketting
- Remmen
- Alles van een terugtraprem
- +
- Bekabeling
- Versnellingen
Maak online je afspraak
Je kiest hier de dag van afgeven, de reparatie is niet dezelfde dag. Je krijgt wel een leenfiets mee.
Vragen over onderhoudsbeurten
Heb je vragen over een servicebeurt? Check of jouw vraag hieronder staat. Zo niet, stel je vraag gerust via het formuliertje onderaan de website.
Het wordt aangeraden om je fiets minstens één keer per jaar een volledige onderhoudsbeurt te geven. Gebruik je je fiets dagelijks of onder zware omstandigheden, zoals regen of off-road, dan is een halfjaarlijkse check verstandig.
Kleine onderhoudstaken, zoals banden oppompen, de ketting smeren en remmen controleren, kun je zelf uitvoeren. Voor meer complexe zaken, zoals het afstellen van versnellingen, controleren van lagers of opsporen van verborgen gebreken, is het verstandig om een specialist te raadplegen.
Let op signalen zoals piepende remmen, slecht schakelen, een schurende ketting of een wiebelend wiel. Ook als je voelt dat de fiets zwaarder trapt dan normaal, kan dit wijzen op een probleem dat onderhoud nodig heeft.
Houd je fiets schoon, controleer regelmatig de bandenspanning en smeer de ketting om slijtage te verminderen. Bewaar je fiets bij voorkeur binnen of gebruik een hoes om hem tegen weersinvloeden te beschermen. Zo blijft je fiets langer in goede staat.